25 JULI 2015 - DE FILM

U heeft hem ongetwijfeld aan het werk gezien tijdens de rally, onze filmer Alfred Burema!
Hij heeft gefilmd vanuit de kofferbak van een Eend of staand op de achterbank, niets was hem te gek. 

Het heeft geresulteerd in een leuke film, die ons inziens een heel goed sfeerbeeld geeft van de dag. 

Onderstaand de link naar de film, die staat overigens ook op onze website, onder Eendenrally Impressie 2015.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pSgR82m775s 

Via YouTube.com/Rode Kruis Eendenrally 2015 komt u er ook. 

Wie een bewaar-exemplaar wil hebben op DVD kan die bij ons bestellen, de kosten daarvoor zijn € 10,00 inclusief verzending. 

Wij wensen u veel kijkplezier en als de berichten kloppen wordt het echt een dag om een filmpje te kijken: storm en regen; het weer op 30 mei was er niets bij.26 JUNI 2015 - DE WINNAARS

 De winnaar van de 4de Rode Kruis Eenden Rally was al bekend, Jan Heling van
 2CV Service Noord uit Westerbork ging er met de beker vandoor!

 Inmiddels weten we ook wie de Rode Kruis Badeenden Race heeft gewonnen,
 namelijk Bertus ten Hoor uit Beilen. Ook zij wonnen een mooie beker en de
 dames die de gezellige vestiging van deze modeketen in Beilen runnen gaan
 een dagje toeren met een Lelijk Eendje. 

 
 Op de foto's ziet u de winnaarsWij hadden gehoopt de opbrengst van het project rond deze datum bekend te maken maar we hebben nog iets meer tijd nodig. Nog niet alle rekeningen en declaraties zijn binnen en de afhandeling vergt veel tijd.

Dus graag nog even uw geduld.

De Rode Kruis Badeenden Race was erg leuk, er was veel publiek op de been en geholpen door het bijna voltallige brandweercorps van Beilen, de mannen van Taribush uit Dwingeloo en de scouts van de Bayloo groep uit Smalhorst leverden de Eenden een topprestatie.

De bijna 100 badeenden legden een behoorlijk parcours af.  Restaurant De Turfsteker uit Westerbork had de hele race de leiding, maar door een tactische fout kwam deze Eend op een grote pol waterlelies terecht en werd dus op het laatste moment voorbij gezwommen door de Eend van Bertus ten Hoor,  die van Winters Tweewielers en Lady Leads.

Voorafgaand aan de Badeendenrace hebben we met een aantal 2CV-tjes door Beilen gereden om een beetje aandacht te vragen voor het evenement.

Ik had wat rallydeelnemers uit de omgeving aangeschreven en zodoende konden we met 6 Eendjes (uiteraard met een badeend op het dak) door het dorp toeren.  Mirjam, Nicolet, Jan en Dina, Jan en Carin en Hans bedankt dat jullie met  je mooie Eendjes met ons mee wilden rijden!

Wij zijn nu bezig met de laatste loodjes en hopen u zeer binnenkort te laten wat het project “We kunnen het niet in ons Eendje !” heeft opgebracht.18 JUNI 2015 - DE BADEENDEN RACE

Het is bijna zover!

Op vrijdagavond 19 juni a.s. om 19.30 uur valt het startschot voor de 3de  Rode Kruis Badeenden Race. Na Assen en Meppel hebben de mega Badeenden hun strijdtoneel  nu verlegd naar de “haven” van Beilen.

De afgelopen weken zijn ze op een geheime locatie in trainingskamp geweest. Ze zijn er helemaal klaar voor en staan te popelen om vrijdag hun startnummer en stickers (gemaakt door Colournorm uit Assen)  in ontvangst te nemen om daarmee de kleuren van hun sponsor te verdedigen. Ook u c.q.  uw bedrijf/organisatie heeft zo'n  stoere Race-Eend in het water. 

De winnaar van de Rode Kruis Badeenden Race wint een prachtige beker en een dagje toeren met een “Lelijk Eendje”.

Met de leukste cabriolet ter wereld en voorzien van een rijk gevulde picknickmand een dag je door Drenthe toeren…. Wie wil dat nou niet?

Ook de nummers 2 en 3 slepen een leuke prijs in de wacht. 


Na afloop van de Rode Kruis Badeenden Race is er een race met enkele duizenden kleine badeendjes, een initiatief van de Ondernemersvereniging Hartje Drenthe.

Wie op 19 juni boodschappen doet in Beilen krijgt bij deelnemende winkeliers een genummerde kanskaart.
Komt het nummer op de kanskaart overeen met één van de 20 badeendjes die het eerst de finish passeren, dan wint men een mooie prijs.
We rekenen op veel publiek en aandacht van de media. 

Na afloop van de Badeenden Race kunt u de badeend met uw logo’s  meenemen.

Bent u vrijdagavond niet in de gelegenheid de Eend mee te nemen, dan kunt u ‘m op maandag 22 juni a.s. tussen 15.00 en 17.00 uur ophalen in het Markant gebouw, Brink  30 in Beilen.

In overleg kunnen we ook een andere afspraak maken, belt u ons dan even. Tel. 06 120 109 55 (Ellen) of Jan 06 504 306 73. 

Met de Badeenden Race wordt het project “We kunnen het niet in ons Een(d)tje ! voor 2015 afgerond, de rally met 120 Lelijke Eendjes werd immers al op 30 mei  jl. verreden.

Wij kunnen u dus zeer binnenkort laten weten wat het eindresultaat is geworden, in ieder geval is nu al duidelijk dat wij mede dank zij uw bijdrage een flinke groep kinderen uit zeer kansarme gezinnen een heerlijke vakantie kunnen aanbieden. 

Vrijdagavond 19 juni is Beilen in de ban van de badeendjes: groot en klein, plezier voor jong en oud30 MEI 2015 - DE RALLY! 


Zaterdag 30 mei:
Zo’n 115 Eendjes daverden door Drenthe!

Bent u al weer een beetje bijgekomen van de enerverende dag? Want het was flutweer: regen, hagel, harde wind, er bleef u (en ons) niet veel bespaard! 

Maar u bleef lachen en bij het minste of geringste straaltje zon zagen wij de eerste dakjes al weer open gaan.
De mensen in de Burtons hadden die keuze niet, zij waren overgeleverd aan de weergoden maar hadden wel het mooiste uitzicht. Ieder nadeel heeft …..

Veel fluitenkruid wat mooi plaatjes opleverde, vooral in combinatie met de donkere luchten die van tijd tot tijd voorbij dreven.

Foto’s en filmpjes bekijken?

Ik geef u een paar links:
https://youtu.be/EKuIBzbdY5Y
www.mathwillemshobbyfotograaf.nl
http://bloemendal-fotografie.nl/rode-kruis-eenden-rally-2015/Benieuwd hoe u het er van af gebracht heeft zaterdag? De uitslag staat inmiddels op onze website, met dank aan Arend Beens, voorzitter van onze jury.

Equipe nummer 50, Jan Heling & Ruben Schipper, ging er met de hoofdprijs vandoor (123 strafpunten), Arjen en Sonja Wabeke hadden maar 1 strafpuntje meer, maar sleepten  wel voor de 2de keer een beker in de wacht en equipe 49, Harry & Mieke Wolters, werd met 126 strafpunten 3de. Het zat dus heel dicht bij elkaar.

En dan opdracht 4, het raden van de voorwerpen in Westerbork. Deze opdracht telde niet mee voor het eindklassement van de rally.

Het was een koffiebonenbrander, een haarbal uit de pens van een koe en er zaten 1223 bruinen bonen in de pot. De voorwerpen werden beschikbaar gesteld door Henk en Mirjam Schokker van Museum Restaurant de Ar.

Wij hebben vooral veel plezier gehad om de foute antwoorden, er kwam van alles voorbij:  o.a. een alcoholstokertje, harsverwarmer, ouderwetse bingo molen, koolzaadpers en een goudsmelter.
En dat gekke zwarte ding: een insectennest uit Scandinavië, een strijksteen, veel mensen dachten dat het een olifanten keutel was, soms uit Afrika of  uit Emmen, maar ook een dino keutel uit het veen, een kamelendrol en een mammoetkeutel kwamen langs.
Verder een kokosnoot en een suikerbiet en zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

Namens het District Drenthe van het Rode Kruis, onze werkgroep in het bijzonder, heel hartelijk bedankt voor uw deelname. Ook bedankt voor uw mailtjes en complimentjes, die wij zullen delen met onze vrijwilligers.

Mede dank zij u kan er in de herfstvakantie een grote groep kinderen, die dat heel hard nodig hebben,  op vakantie!29 MEI 2015 - Klaar voor de start!

Bijgaande foto kregen wij gisteren binnen.

Dit mooie Eendje heet “Etoile”, wat “ster” betekent en deze naam heeft ze ongetwijfeld te danken aan haar mooie sterrendakje. Er stond maar één woord bij de foto: READY. 

“Etoile” is een van de bolides uit de START-Duck stal van het Deltion College, die  ook deze editie van de rally weer met
heel team Eendjes en Burtons meerijden. 

Nou wij zijn ook “ready” en zoals afgesproken geef ik u nog de laatste details over de start op zaterdag.

U wordt gastvrij ontvangen bij:

Citroën Dijkstra
W.A. Scholtenweg 40
9403 AK in Assen.

Het telefoonnummer aldaar is 0592 372 999
maar u kunt ook ons bellen op 06 120 109 55 of 06 504 306 73

Vanaf 09.00 uur kunt u zich inschrijven, voor de mensen achter de starttafel is het handig als u uw  startnummer weet.

Zorg voor een volle tank bij vertrek.

Na het tekenen van het vrijwaringsformulier krijgt dan uw starttasje. Daarin vindt u de startnummers, het routeboek, het rallyschildje plus tyraps en de consumptiemunten voor uw equipe. Die munten heeft u later op de dag nodig heeft voor de lunch en maaltijd.

Een aantal van u heeft aangegeven vegetariër te zijn. Wij hebben daar rekening mee gehouden maar u moet het bij het ophalen van de lunch en maaltijd wel zelf even melden, het wordt voor u apart gehouden.

Wilt u na het inschrijven eerst de auto klaarmaken: schildje en startnummers er op bevestigen.

Daarna wordt u door de Dijkstra Auto Groep koffie of thee aangeboden, voor de kinderen is er limonade.

Om 10.00 uur is de opening  en om 10.15 uur volgt een korte briefing over de rally.

Precies om 10.30 uur zal de equipe met startnummer 1 aan de start staan en gestart worden door niemand minder dan de heer Jacques Tichelaar, Commissaris van de Koning in Drenthe.

De technische ondersteuning is in handen van de ANWB, “onze” depanneurs Henk Fikse en Thijs Schieving zijn present met de mooie originele Wegenwacht AK van de ANWB.
En “no worries” want ook Marco de Vries van De Vries Automotive in Assen is er weer bij met de oprijwagen en de reserve auto.

Voor een goed verloop van de dag vragen wij u de aanwijzingen van onze vrijwilligers en verkeersbegeleiders goed op te volgen.

Tenslotte, wij verwachten de equipes tussen 16.45 en 17.00 uur op de finish locatie in Westerbork, aansluitend de gezamenlijke maaltijd en rond 18.00 uur de prijsuitreiking.

Graag tot zaterdag en mocht u nog vragen hebben bel of mail ons even!19 MEI 2015 - De laatste loodjes!

  

   De rally schildjes zijn binnen, het routeboek ligt bij de drukker, de bekers en
   het mooie weer zijn besteld…..

   Het is bijna zo ver!

   Morgen 20 mei wordt de insluiting, door een paar afzeggingen hebben we
   nog enkele plekjes vrij, maar dat is voor de echt snelle beslissers.

   Begin volgende week wordt nog een nieuwsbrief met de laatste informatie
   verzonden
8 MEI 2015 - Nog 3 weken dan is het zover:

Op 30 mei 2015 om 10.30 uur precies is de start van de 4de Rode Kruis Eenden Rally. 

We hebben nog een paar  plekjes beschikbaar, dus wilt u nog meerijden wacht niet te lang met inschrijven. 


Naast de rally met de “Lelijke Eendjes” is er de Rode Kruis Badeenden Race op vrijdag 19 juni 2015 in de haven van Beilen.

100 stoere Eenden gaan fondsenwerving voor het Rode Kruis en met prachtige stickers op hun flanken de kleuren van hun sponsoren verdedigen. 

Wie gaat er aan de haal met de prachtige bekers van de rally en de badeendenrace? 

Een aantal equipes heeft nog niet betaald en van een enkele  equipes weten wij nog niet wat de naam van de navigator en/of met hoeveel inzittenden (kinderen en/of extra passagiers) men komt. 

Heeft u speciale dieetwensen of bent u vegetariër, ook dat kunt u aangeven. 

Als u dat al heeft gemeld, dan hebben we dat uiteraard vastgelegd en anders horen we het graag alsnog van u.
22 APRIL 2015 - Aftellen

Het grote aftellen is begonnen!

10, 9, 8……. nog 8 plekjes en dan zijn we vol! 

Dat betekent ook dat u zo onderhand het inschrijfgeld moet betalen. Veel van u hebben dat al gedaan, hoort  u daar bij dan geldt deze oproep uiteraard niet voor u!

Voor alle anderen nog even de gegevens:

Inschrijfgeld voor een equipe van 2 personen is € 79,00. U krijgt daarvoor een volledig verzorgde dag: ontvangst met koffie, een lunch en de afsluitende warme maaltijd. Maar ook het rallyboek, een rallyschildje, de startnummers en wat leuke hebbedingetjes. 

Extra passagiers betalen € 27,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar wordt € 15,00 in rekening gebracht.

We merken ook dat er equipes zijn die iets extra willen overmaken, dat vinden wij uiteraard super!

Ook deze extra’s bijdrages gaan rechtstreeks naar het goede doel: De Drentse Vakantie Week van het Rode Kruis voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Voor betaling kunt u gebruik maken van rekeningnummer NL69 RABO 0153 1853 84 t.n.v. NRK District Drenthe o.v.v. Rode Kruis Eenden Rally, uw naam en woonplaats.8 MAART 2015 - Tulp voor Hulp!

Het belooft de eerste mooie lentedag van het jaar te worden. Bij ons in Drenthe schijnt het zonnetje al volop en vandaag mag ons Eendje na een winterslaap van 3 maanden weer naar buiten.  

De aanmeldingen lopen lekker door, we hebben nog maar  zo’n 15 plekjes beschikbaar, u weet als we de 120 equipes hebben bereikt sluit de inschrijving.

 Ik wil op deze mooie dag ook nog even aandacht vragen voor iets anders.

Vanaf morgen 9 maart is in alle Albert Heijn filialen in het hele land de 'Tulp voor Hulp' te koop.  Van ieder bosje tulpen gaat 1 euro naar het Rode Kruis, de opbrengst helpt om mensen in nood adequate hulp te kunnen bieden.   
 

Noodhulp in Nederland
Noodweer bij Pinkpop, een grote brand in een verzorgingscentrum in Rotterdam of het tragische ongeval in Ter Apel bij de carnavalsoptocht; het zijn acute noodsituaties waarbij het Rode Kruis direct hulp verleende. Zo zie je maar dat ook wij in Nederland plotsklaps in een noodsituatie terecht kunnen komen. Vrijwilligers van het Rode Kruis zijn opgeleid en getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie, evacuatie en opvang van slachtoffers, maar ook om EHBO te verlenen bij evenementen.

In 2014 werden de noodhulpverleners van het Rode Kruis gemiddeld een keer per twee weken opgeroepen om hulp te bieden bij een calamiteit in Nederland.  Daarnaast boden Rode Kruis vrijwilligers Eerste Hulp op honderden kleine en grote evenementen in het hele land.

 Tulp voor Hulp
De 'Tulp voor Hulp' is van 9 t/m 15 maart verkrijgbaar in alle Albert Heijn filialen. In 200 filialen wordt de verkoop op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart ondersteund door Rode Kruis vrijwilligers die een toelichting geven op de noodhulpactiviteiten van het Rode Kruis.

Dus als u deze week boodschappen gaat doen, koop een paar bosjes…..1 MAART 2015 - In de dubbele cijfers!

Maart op de kalender en wij zitten in de dubbele cijfers, 100 equipes op de deelnemerslijst!

Nog 19 plekjes beschikbaar, dus wees er snel bij…… via het inschrijfformulier, maar u mag ook bellen of een mailtje sturen.

De route staat op hoofdlijnen dankzij Lourens en André, alleen nog de puntjes op de “i” zetten. We finishen in het mooie en centraal gelegen Westerbork. In de komende weken aan de slag met het routeboek, zodat alle bolletjes en pijltjes straks weer in de goede volgorde staan.14 FEBRUARI 2015 - Geluk zit in een klein Eendje!
  DIt weekend voor het eerst de route rijden en dan verder uitwerken!

  95 Eendjes op de deelnemerslijst en nog een(d)tje in zijn eentje op nummer honderd en een.

  Hij heeft er vast een goede reden voor!9 FEBRUARI 2015 - Nog 27 plekjes vrij...., dus wees er snel bij!

Het is nog volop winter in Drenthe, de afgelopen week sneeuw en gladde wegen.

Toch zijn wij al volop bezig met de route, op zoek naar leuke pitstops en de mooie plekjes in Drenthe die u nog niet kent.

Natuurlijk gaan we niet alles verklappen, wat we al wel prijs kunnen geven is de finishlocatie in 2015.

We nemen u mee naar één van de mooiste en zeker gezelligste dorpen in Drenthe: Westerbork.

Daar sluiten we af met een maaltijd en de prijsuitreiking.

Inmiddels staan er 93 Eendjes op de deelnemerslijst. Nog 27 plekjes vrij…….., dus wees er snel bij!


25 JANUARI 2015 - Prachtig, we hebben er al tachtig!


De inschrijving is nog maar twee weken geopend  en al ruim tachtig 2CV-tjes
hebben zich ingeschreven.

Ze komen weer uit alle windstreken: van Egmond tot Grootegast en van Den Haag tot Hengelo.

Eendjes van alle types en kleuren, veel Charlestons dit keer en ook al een heel ‘’vlootje” Burtons.

Eén heel bijzonder Eendje (ik had zo iets tenminste nog niet eerder gezien) namelijk zwart met Staphorster stipwerk.

Jaap en Geesje Mulder (u kent ze van het Wegenwacht Eendje) rijden deze keer mee in dit bijzondere exemplaar.

Ik kan niet wachten om ‘m “live” te zien…..

15 JANUARI 2015 - Chapeau voor de ANWB, onze wegenwachters gaan ook weer mee!

 

Eventjes een korte update….

Om te beginnen: het gaat geweldig met de inschrijvingen.  We hebben er nu 57 binnen, dus we zitten bijna op de helft van het maximale aantal equipes.

Gisteren de bevestiging gekregen dat “onze depanneurs” (Henk Fikse en Thijs Schieving) er ook weer bij zijn met de mooie  gele Wegenwacht AK 350 uit 1966.

Dat vinden we super!

Het zijn echte liefhebbers en mocht er al Een(d)tje in de problemen komen, dan “fiksen” ze het zo even.

Dus chapeau voor de ANWB! (op de foto ziet u de mannen aan het werk in 2013)12 JANUARI 2015 - De eerste 30 zijn binnen!


Het was een regenachtig en onstuimig weekend, echt een weekend om even achter de computer te kruipen.

Nou, dat deden al een heleboel mensen, want de eerste 30 aanmeldingen zijn binnen…

Nog “maar” 90 equipes te gaan, ha, ha!

Binnenkort plaatsen we de eerste voorlopige deelnemerslijst op de website.10 JANUARI 2015 - Bonne Année en… doe je ook weer mee?

Allereerst willen wij iedereen een fijn en vooral gezond 2015 wensen!
En …….om in het nieuwe jaar maar meteen met de deur in huis te vallen, willen  wij je graag uitnodigen om mee te rijden in de 4de Rode Kruis Eenden Rally op zaterdag 30 mei a.s.

We starten zoals gebruikelijk in Assen bij Citroën Dijkstra. Waar de route heen gaat? Dat houden we nog even als verrassing! 

Vast staat al wel dat je veel oude bekenden zult tegenkomen: de  stoere huureendjes van Anita Kip, en de mooie oranje/blauwe bolides van START Duck bijvoorbeeld.

Al veel sponsoren uit de vorige edities hebben hun medewerking weer toegezegd, en natuurlijk zoeken wij ook  nieuwe sponsoren.  Men kan ons helpen met munten, mensen of middelen, want we willen ook dit keer weer een prachtig bedrag bijeen brengen voor de Drentse Vakantie Week !

Onze website is in de lucht en wordt actueel gehouden. Daar vindt je het aanmeldingsformulier, het laatste nieuws en de deelnemerslijst, zodat je kunt zien hoe de inschrijving verloopt. 
We hopen je op 30 mei te mogen begroeten in Assen, want je weet het:
“We kunnen het niet in ons een(d)tje! “

Suggesties tips of vragen? Bel of mail ons!
Tel.0593 524618 of info@rodekruiseendenrally.nl30 MEI 2013 – DEELNEMERS EN ORGANISATOREN KIJKEN MET VEEL PLEZIER TERUG OP DE DERDE RODE KRUIS EENDENRALLY

  De derde Rode Kruis Eendenrally die op 25 mei  
  gereden werd, was een groot succes. Ruim 120
  equipes stonden aan de start, waaronder de
  elektrische Eend van Leo de Haas en één van de
  oudste Eendjes van Nederland uit 1953. De
  voorlopige opbrengst van het evenement is ruim
  € 12.500.

  Inmiddels zijn alle winnaars persoonlijk
  geïnformeerd en kunnen we de uitslag publiceren.
  Het lag erg dicht bij elkaar: nummer 3 en 4 hadden
  zelfs het zelfde aantal strafpunten en hier heeft het
  gewicht van de trapauto de doorslag gegeven. De
  rally werd gewonnen door equipe 120, Han en
  Rosita v.d. Ven uit Schalkhaar. Equipe 38, Peter
  en Miranda de Vries uit Hoogeveen, werden
  tweede en equipe 34, Michiel en Bas Drenth uit
  Rotterdam, behaalde de derde plaats.

  Het “Stroevelen”, georganiseerd door Citroën
  Stroeve uit Coevorden, werd gewonnen door
  equipe 67 Mulder/Mulder uit Oldebroek.

  De foto’s stromen binnen, waarvan we zeker een
mooie impressie gaan maken voor de website. De film die gemaakt is door de Beiler Video Club wordt momenteel gemonteerd en is binnenkort
beschikbaar. Maar daarover later meer.

Met dank aan alle deelnemers, onze sponsors en de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt!

JUNI 2013 – DERDE EENDENRALLY GROOT SUCCES


De derde Rode Kruis Eendenrally op 25 mei 2013 was een groot succes!

de rally
Een record aantal deelnemers aan de start, waaronder de E-Duck: de elektrische Eend gebouwd door de mannen van START-Duck en één van de oudste Eendjes in Nederland, een 9 PK-tje uit 1953. Veel belangstelling op de route en ondanks het frisse weer, gingen veel dakjes uiteindelijk toch nog open.

film
Er wordt hard gewerkt aan de montage van de film, daarover binnenkort meer. Een korte fotoimpressie vindt u al op de website onder 'Eendenrally'.

foto's
Harry Prins uit Emmen nam na de rally contact met ons op en heeft van de meeste equipes foto’s gemaakt bij aankomst in Bargercompascuum. Via de onderstaande link kunt u ze bekijken: http://www.flickr.com/photos/21296507@N07/sets/72157633732967417/

Ook Niko Bloemendaal, deelnemer en gekend fotograaf van auto- en rallysport evenementen, heeft foto’s gemaakt op 25 mei. U vindt ze op zijn site:
http://www.bloemendal-fotografie.nl
 

 TWEET, TWEET, TWEET …….

Vanaf nu kunt u ons ook volgen op Twitter

Op @EendenRallyRK houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws!

Dus Tweet, tweet, tweet……..                                                          

22 MEI 2013 - HET IS BIJNA ZOVER!

Nog een paar dagen en het is zaterdag 25 mei, dan staat bij Citroën Dijkstra de koffie voor u klaar! U wordt tussen 8.30 en 9.30 uur verwacht op de W.A. Scholtenstraat 40 in Assen (voorheen Autobedrijf Bolt). Volg bij aankomst de aanwijzingen van onze verkeersbegeleiders.

Wilt u zich na het parkeren eerst inschrijven? U ontvangst uw starttasje met de startnummers en het rallyschildje. Zodra u deze op de auto heeft bevestigd kunt u bij de Kaldi TukTuk een heerlijk kopje koffie of thee gaan halen.

Om 10.00 uur is de inschrijving gesloten en wordt de dag geopend. Aansluitend de briefing en om precies 10.30 uur zal de eerste deelnemer starten. Leo (Blik op de weg) de Haas zal met zijn elektrische Eend het spits afbijten. Het startschot wordt gegeven door sportverslaggever Herbert Dijkstra.
Er starten twee deelnemers per minuut dus zo rond 11.30 uur is het hele spul op de wagen!

Wij hopen dat het een geslaagde dag wordt, die zo rond 19.00 uur in Bargercompascuum afgerond zal worden.

Voor vragen kunt u ons bellen of mailen: 0593 524618 of info@rodekruiseendenrally.nl

PS Heeft u familie of supporters die u onderweg willen aanmoedigen? Ze kunnen ons mailen en krijgen dan informatie toegestuurd over de route.

18 MEI 2013 – PAAR PLEKJES VRIJ!

Enkele late afmeldingen, door ziekte en een Eendje wat niet door de APK is gekomen. We hebben weer een paar plekjes vrij! Wie het eerst komt, het eerst maalt……. Dus heeft u nog vrienden of kennissen waar de 2 CV nog mooi staat te zijn in de tuin, ze kunnen meedoen….29 MAART 2013 – VROLIJK PASEN         

  Het voorjaar laat nog steeds op zich wachten, vanmorgen weer een stille witte wereld……
  Mijn mooie glimmende rode Eendje wil zo graag naar buiten! Maar ja dat zit er nog even niet in. Tot 
  overmaat van ramp is ie deze week ook nog afgekeurd voor de APK, fusie pen of zo? Gelukkig heb ik
  een privé-monteur, dus het zal vast wel weer goed komen……

  De verdere voorbereidingen lopen goed, deze week vrijwilligers “geronseld” en dat ging fantastisch: ze 
  willen  allemaal graag helpen. De activiteiten onderweg beginnen steeds meer “handen en voeten” te
  krijgen en ook de betaling van het inschrijfgelden komt goed op gang (alle info daarover vindt u onder
  op het inschrijfformulier op de website).

  Op onze wachtlijst staan momenteel vier Eendjes.

  Namens de werkgroep van de Rode Kruis Eenden Rally wens ik u gezellige Paasdagen!

13 MAART 2013 – WORDT HET WEL LENTE?

Ik schrijf u vanuit een bijna “Siberisch” Drenthe, er ligt sneeuw en er waait
een harde koude wind. Drenthe in de lente, dat was het motto van onze rally, maar dan moet het nu wel een keer lente worden……. Nog ruim 2 maanden te gaan en nog veel te regelen. Gezellig nog even de route rijden met het Eendje zit er nu niet in, hopelijk binnenkort weer.

  Intussen krijgen wij geregeld vragen over de betaling van het
  inschrijfgeld. De informatie staat op onze website, (Tabblad
  Eendenrally- inschrijven) maar we geven het graag nog even
  aan u door:

  De kosten voor deelname zijn als volgt:
  -
€ 75,00 per equipe van 2 personen. U krijgt daarvoor een
  volledig verzorgde dag inclusief ontvangst met koffie, een
  lunch, een warme maaltijd, het rallyboek en een rallyschildje.
  - Voor extra passagiers is het tarief € 25,00 per persoon, voor
  kinderen tot en met 12 jaar wordt €15,00 in rekening gebracht.

  Voor betaling kunt u gebruik maken van rekeningnummer
  3170 07 300 t.n.v.NRK District Drenthe o.v.v. Rode Kruis
  Eenden Rally, uw naam en woonplaats. Uw deelname is
  definitief als u voor 15 april 2013 het inschrijfgeld heeft
  betaald. 

  Heeft u vragen of opmerkingen, bel of mail ons!
  info@rodekruiseendenrally.nl 
  tel. 0593-524618 Ellen en/of Jan van ‘t Spijker


1 MAART 2013 – De “depanneurs” zijn er klaar voor!

Nog even contact gehad met de mannen van de Wegenwacht. Onze “depanneurs”, zoals ze het zelf noemen, zijn er helemaal klaar voor! Het stoere AK350 Wegenwacht Eendje is in topvorm en kan niet wachten tot het zover is. Of deze lieftallige assistente ook mee komt is nog  niet helemaal duidelijk….

PS. Onze wachtlijst blijft heen en weer schommelen. Nu weer 3 “wachtenden” voor u!


28 FEBRUARI 2013 - Nog maar 1 "wachtende" voor u

Onze wachtlijst lijkt wel een jojo:
Eerst ging de lijst van 4 wachtenden terug naar 2, nu staat er nog maar 1 wachtende op de lijst.
Dus mogelijk nieuwe kansen voor de mensen die nog mee willen doen!

Verder kunnen we u melden dat de flessen WC-EEND allemaal zijn “uitgevlogen”.
We hebben er een paar honderd zelf verkocht, de rest wordt voor ons verkocht door Jumbo Mulder in Beilen.
Geweldig Matthijs Mulder, hartelijk bedankt!
Al met al heeft het een mooi bedrag opgeleverd.

Iedereen bedankt voor de medewerking!Volg ons nu ook op Twitter: @EendenRallyRK


19 FEBRUARI 2013 - Donatie van Wensink voor vakantieweek Rode Kruis Drenthe

Het Rode Kruis Drenthe organiseert dit jaar voor de derde keer een vakantieweek voor kinderen en hun ouders die door financiële omstandigheden zelf niet op vakantie kunnen. Hiervoor kreeg voorzitter Minze Vries op 19 februari 2013 een cheque t.w.v. € 2.000,-  van directielid van Wensink Hans van Eenennaam. De uitreiking was bij Wensink Assen, sinds juli vorig jaar dealer van zowel Mercedes-Benz, Ford als Fiat.

 
  De vakantieweek is een eigen initiatief van het 
  Rode Kruis district Drenthe. ‘We moeten zelf met
  giften en sponsoring het benodigde bedrag bij
  elkaar krijgen’, vertelt Minze Vries. Circa
  vijfentwintig tot dertig kinderen en hun ouders
  kunnen in de herfstvakantie een midweek
  vakantievieren in Elsloo. ‘Het zijn kinderen die op
  school nooit eens kunnen vertellen dat ze
  weggaan, of dat ze in de vakantie iets leuks
  hebben gedaan. Wij zorgen ervoor dat ze een
  paar dagen alleen maar kunnen genieten.
  Bijvoorbeeld van lekker eten, van een tochtje in
  een touringcar naar Speelstad Oranje of een
  middag zwemmen. Ze zijn na die week helemaal
  opgeladen. Ook de ouders.’ 

Met onder meer de jaarlijkse Eendenrally en Badeenden Race probeert het Rode Kruis Drenthe  het geld voor de midweek bij elkaar te krijgen. ‘Dat wordt steeds moeilijker’, vertelt fondsenwerver Ellen van ’t Spijker. ‘Maar we doen ons uiterste best om dit in stand te houden. Gelukkig zijn er  bijdragen zoals deze uit het Wensink Charity Fund.’ 


12 FEBRUARI 2013 - EENDJES 4 EENDJES

De “Eendjes” stromen  van alle kanten binnen, dat hebben wij u al eerder verteld.
Maar nu hebben we er in één klap 500 Eendjes bij  gekregen en daar willen we, eerlijk gezegd, zo gauw mogelijk weer van af!

Het gaat om 500 flessen WC-EEND, die we samen met een mooi geldbedrag hebben gekregen van de Bolton Group, de leverancier van WC-EEND.

 

Het WC-EENDJE bestaat al ruim 30 jaar en heeft altijd al iets gehad met de 2CV, getuige deze foto van een promotie actie uit de begin jaren negentig.

U kent allemaal de slogan: Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend! 

Wilt u ons helpen?
Veel lezers van onze nieuwsbrief rijden mee in de rally en we willen u vragen ons te helpen door een paar flesjes WC Eend te kopen, de rest brengen wij zelf aan de man (of vrouw…)
De prijs is € 2,00 per fles of 3 flessen voor € 5,00 euro. De flessen zijn voorzien van een speciaal etiket.

U kunt ons per email laten weten hoeveel flessen u wilt hebben en op 25 mei  kunt u ze betalen en meteen inladen.

Doe u mee? Want u weet het: “WE KUNNEN HET NIET IN ONS “EEN(D)TJE !”

 Het kan een prachtig bedrag opleveren voor de Drentse Vakantie Weken.
Per saldo heeft iedereen een WC en wie wil nu niet dat het kleinste kamertje fris en hygiënisch schoon is.

Door verkopen aan familie, vrienden en buren? Graag!


WC-EEND is niet voor niets al 30 jaar a
utoriteit en trendsetter op het gebied van kwalitatieve toiletreiniging.
Dus ook wij, van de Rode Kruis Eenden Rally, adviseren WC-Eend. 

Volg ons nu ook op Twitter @EendenRallyRK

21 JANUARI 2013: HELAAS DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN


  Drenthe ligt vandaag onder een dik pak sneeuw,
  de één vindt het heerlijk, de ander vindt het
  helemaal niks. 
  De mensen op deze foto genieten duidelijk van de
  winter.
  Inmiddels hebben wij ons door een expert laten
  vertellen, dat het om een Belgische versie van de
  2 CV gaat uit 1961, herkenbaar aan de
  ingesneden achterspatborden.

  Wij genieten ook van de winter, maar ik moet
  eerlijk zeggen dat ons Eendje met sneeuw lekker
  binnen blijft! 

  We zitten dus nog midden in de winter en de rally
  lijkt ver weg. Toch hebben wij dit weekend de
  inschrijving moeten sluiten: er hebben zich 120
  equipes aangemeld en daarmee zitten we vol!

  Vanaf nu wordt er een reservelijst bijgehouden en
  de 1ste “wachtenden” hebben zich inmiddels al
  gemeld. Onze ervaring is dat er wel een enkeling
  af zal vallen (technische problemen, (restauratie
  niet op tijd afgerond, naar het buitenland voor
  zaken, vult u zelf maar in)

 
Dus we plaatsen u met alle plezier op een wachtlijst, maar kunnen uiteraard niets garanderen.

Wie het eerst komt………


22 DECEMBER 2012: 100 EENDJES EN NR. 100 KOMT UIT ENSCHEDE !

Gisterenavond heeft de honderdste equipe zich ingeschreven en dat nieuws willen wij u niet onthouden. 

Fantastisch dat u allemaal weer meedoet, we lopen daarmee al aardig vol want bij 120 equipes houdt het echt op!
Wie zich dan nog aanmeld komt op de wachtlijst.


En weet u wat wij nou zo bijzonder vinden? Deze nummer 100 komt uit Enschede…..  

De stad waar het GLAZEN HUIS staat en “the place to be” dezer dagen.
Het is onvoorstelbaar wat Serious Request ook dit jaar weer los maakt bij mensen:
niet alleen in Twente, maar overal in ons land.

Zoveel prachtige initiatieven, zoveel leuke en ludieke ideeën, en vooral
ook zo ontzettend veel jonge mensen die zich samen inzetten voor een prachtig doel.

Ik vind het hartverwarmend.18 DECEMBER 2012: PRETTIGE DAGEN

    Het mooiste gevoel met

    Kerst Is de saamhorigheid 

    Raak dat gevoel ook in

    het nieuwe jaar niet kwijt

   Namens de werkgroep

   RODE KRUIS EENDEN RALLY

   wensen wij u fijne feestdagen

   en een goed en gezond 2013!13 DECEMBER 2012: DRENTSE WEKEN WAREN EEN GROOT SUCCES!

De Drentse Weken 2012 zitten er weer op. In september ging er eerst een groep eenzame en chronisch zieke ouderen op vakantie en in de herfstvakantie van 22-26 oktober j.l. was het de beurt aan 18 kinderen, van 1 tot 16 jaar, en hun ouder(s).

Allemaal gezinnen die rond moeten komen van heel weinig en aangewezen zijn op voedsel- en kledingbanken. Alleen al voor de 2de week waren er 73 aanmeldingen, dus we hebben veel mensen teleur moeten stellen, Hopelijk komen die kinderen een volgende keer aan de beurt.

   De vakantiegangers gaan naar de Vrije Vogel, een prachtige groepsaccommodatie in de buurt
   van Appelscha.

  Onze voorzitter, Minze Vries, neemt een groot deel van de voorbereidingen voor zijn rekening
  en ook tijdens de vakantie weken is hij ondanks zijn drukke baan altijd persoonlijk aanwezig: 
  Hij schreef mij onder andere: “Het werd een geweldige week waarin vooral het samen zijn, het
  samen delen belangrijk was.
5 vrijwilligers van het Rode Kruis Drenthe zorgden voor een
  prachtig programma, met voor elk
wat wils maar  wel specifiek gericht op de kinderen. Het was
  bijzonder te ervaren hoe open iedereen
was over de persoonlijke situatie waarin men
  verkeerde.
Ook de saamhorigheid onderling was zeer bijzonder.Op elkaars kinderen letten en
  met elkaar in
gesprek gaan over ervaringen en elkaar oplossingen aanreiken voor bepaalde
  problemen waar men
tegenaan loopt. Als u mij zou vragen hoe ik deze midweek heb ervaren
  dan kan ik alleen maar zeggen dat
emoties bij ons als begeleidingsgroep niet zijn uitgebleven”.

Het gaat te ver om het hele verslag van Minze hier op te nemen maar u vindt dit op onze website, onder het tabblad “Het doel van de rally”.
Daar leest u hoe de vakantieweek is verlopen en ook reacties van een aantal ouders.

10 NOVEMBER 2012: DRENTHE DOET WAT MET JE!

Roosendaal,  Enschede, Uithoorn, Groessen en zo kan ik nog wel even doorgaan…...
De “Eendjes” komen weer uit alle hoeken en gaten naar Drenthe …. Fantastisch!

Misschien nog even een tip voor de mensen die van ver komen: 
maak er een relaxed weekendje Drenthe van, blijf lekker logeren.

Onze provincie is prachtig en beschikt over veel leuke logeeradresjes.

Als wij u een tip mogen geven:

Bed and Breakfast Annen
0592 – 272753
info@bedandbreakfastannen.nl

Deze Bed and Breakfast is  gevestigd in een monumentale boerderij uit 1896.

Marinette en Alex Boersma runnen de comfortabele B and B, ze zijn vrienden van de rally en liefhebbers van 2CVtjes.

Hun boerderij ligt direct achter de Brink, u vindt hier alle rust en comfort die u zoekt.
Annen is een mooi oud dorp, centraal  gelegen op ongeveer 15 km van Assen.
Op de website  www.bedandbreakfastannen.nl vindt u alle informatie.


22 OKTOBER 2012: GOED NIEUWS VOOR MARK!

Mark, u weet wel,  de monteur die namens Citroën Garage Bolt de afgelopen twee edities van de rally de technische ondersteuning op zich nam en zorgde dat gestrande Eendjes weer snel verder konden.
Maar Mark heeft zelf een Eendje en wil ook wel een keer meerijden….

Dat kan in 2013, want de ANWB heeft ons gebeld en komt de rally versterken met een volledig inzetbare, originele ANWB Eend!
Waarschijnlijk gewoon een lekker relaxed dagje voor onze wegenwachter, want die Eendjes blijven meestal toch wel rijden.

De voorbereidingen lopen goed: de aanmeldingen komen met grote regelmaat binnen en ruim 60 equipes hebben zich nu ingeschreven. De locaties voor lunch en finish zijn bepaald en aan de route wordt gewerkt. Verder zijn we in gesprek met diverse sponsors, want we willen graag weer een mooi bedrag doneren aan de Drentse Weken van het Nederlandse Rode Kruis. Juist in deze tijd is dat belangrijker dan ooit!

Binnenkort zijn er ook flyers beschikbaar. Spreekt u regelmatig 2CV liefhebbers en wilt u een stapeltje foldertjes om uit te delen? Dat kan, we sturen ze graag toe. Desgewenst kunt u ook over de PDF bestanden beschikken (voor publicatie op website of in clubblad)

Bel (0593-524618) of mail mij gerust even (info@rodekruiseendenrally.nl)

 

14 april - Inschrijving komt goed op gang

De inschrijving voor de 2de Rode Kruis Eenden Rally is goed op gang gekomen. De website is inmiddels een kleine 2 weken in de lucht en al ruim 30 equipes hebben zich aangemeld voor deelname. Uit de reacties van de inschrijvers blijkt dat men er zin in heeft,  en wij hebben uit betrouwbare bron begrepen  dat een aantal equipes  al volop in training is.
Ze zijn er bijzonder op gebrand om dit jaar de beker te winnen en er zijn zelfs plannen om  “geheime wapens” in te zetten. Omdat de organisatie prijs stelt op een eerlijke competitie leek het ons goed deze informatie met u te delen.

 

 

 

1 OKTOBER 2012 - HUNEBEDDEN, HEIDE EN HEEL VEEL EENDJES!

Wij kunnen u melden dat er zich inmiddels al ruim 40 equipes hebben aangemeld voor de 3de Rode Kruis Eenden Rally op 25 mei 2013.

Vorige keer hadden we er honderd en een(d)tje, in 2013 gaan we voor honderd en een beetje….. (dan zit er een klein beetje rek in…)

We hebben u al eerder verteld dat we u deze keer een ander stukje van Drenthe willen laten zien en kunnen u  nu melden dat de finish
plaats zal vinden in het Veenpark in Bargercompascuum.

Een Wereld van Veen  en een plek waar de geschiedenis van ons mooie provincie op een unieke wijze verteld wordt.
De mensen van het museum zijn  enthousiast over onze komst en samen gaan we er een mooie afsluiting van maken met een gezellige maaltijd en natuurlijk de uitreiking van de fel begeerde bekers.

Van Assen richting Emmen kunnen we een prachtige route uitzetten,onder andere over de Hondsrug en we hebben een paar hele bijzondere ontmoetingen voor u in petto onderweg.

Het inschrijfgeld voor 2013  is vastgesteld op € 75,00 per equipe van 2 personen. Dat is iets hoger dan de vorige keer, maar is helaas onvermijdelijk.
U krijgt daarvoor een geheel verzorgde dag: ontvangst met koffie, een lunch, een warme waaltijd, het rallyboek en een rallybordje. Bovendien steunt u met uw deelname een fantastisch doel.
Extra passagiers betalen net als vorig jaar € 25,00 en voor kinderen tot en met 12 jaar €15,00.

Bent u er ook bij op 25 mei?

Het inschrijfformulier vindt u op de website.

 

15 SEPTEMBER 2012 - DE VAKANTIES ZITTEN ER VOOR DE MEESTE VAN ONS WEER OP.

Wij waren deze zomer met ons Eendje in Frankrijk, die voelde zich daar helemaal thuis en klauterde dapper tegen alle bergen op. Soms moesten we terug naar de 1ste versnelling, maar we kwamen overal!

“Bravo, la belle Deuce Neerlandais” riepen de Fransen ons toe en nog nooit hebben we met zoveel Fransozen een praatje gemaakt als in deze vakantie.

Heeft u ook leuke of bijzondere vakantie foto’s van uw 2CV?  Stuur ze ons en wie weet kunnen we ze gebruiken voor het rallyboek of een nieuwsbrief.


Maar nu is het weer uit met de pret, er moet gewerkt worden.

Dat geldt zeker voor ons, want er moet nog heel wat gebeuren voor 25 mei 2013, de dag van de
3de Rode Kruis Eenden Rally.

De afgelopen twee weken hebben we veel gesprekken gevoerd, vooral over de finish locatie en de beoogde route.

Zeer binnenkort hopen wij u daar mee over te vertellen en dan wordt ook het inschrijfgeld voor 2013 bepaald.

We denken dat een kleine verhoging ten opzichte van 2011 onvermijdelijk zal zijn. Veel bedrijven en instellingen dragen ons een warm hart toe, maar sponsoring blijft een lastig verhaal in deze economische moeilijke tijden.

Heeft u tips en/of ideeën hoe wij munten en middelen kunnen genereren? Zij zijn van harte welkom!

 

25 MEI 2012

Het was even puzzelen, maar de datum voor de 3de Rode Kruis Eenden Rally “staat”

Vandaag, over precies een jaar, op zaterdag 25 Mei 2013, is het zo ver en vindt de 3de Rode Kruis Eenden Rally plaats.

Na de mailing van 10 april j.l. hebben we veel reacties gekregen:  een enkeling raakte zelfs geïnspireerd door onze kreet “Drenthe in de lente” en de mooie tulpen en ging  zelf al op pad!

Harry en Wendy Sijnstra, bedankt voor de foto’s, en leuk dat jullie er in 2013 in ieder geval weer bij zijn.

Verder kunnen we u nu nog niet zo veel vertellen, dat komt allemaal later.

De start is in ieder geval weer bij Bolt in Assen en ook onze vrienden van Huureendjes uit Eeserveen zijn weer van de partij met hun mooie vloot  “eigenzinnige eendjes”.

En verder ….. de  finishlocatie, het programma, de route: er wordt aan gewerkt.

In de komende weken wordt onze website en het inschrijfformulier 2013 geactualiseerd en dan wordt ook weer regelmatig de voorlopige deelnemerslijst gepubliceerd.


 

 APRIL 2012 - LENTEKRIEBELS

 

Begint het bij u ook zo te kriebelen?
Ons trouwe  Rode Kruis Eendje  is al weer van stal gehaald en de eerste kilometers (met het dakje eraf en de bijbehorende “duimpjes” onderweg) hebben we er inmiddels  op zitten.

Inmiddels is besloten dat de volgende rally in het voorjaar zal zijn! Dus geen 3de Rode Kruis Eenden Rally in september 2012, maar in het voorjaar van 2013. Deze zomer zijn we even druk met andere zaken en in het najaar starten de voorbereidingen dan weer, want, “Drenthe in de lente”, dat lijkt ons wel wat! Tulpen en narcissen, het frisse groen en een heleboel 2 CVtjes !

Een datum kunnen we nog niet geven, die volgt binnenkort.
Zeker is wel dat we u in 2013 een ander deel van de provincie willen laten zien en de plannen beginnen zo langzamerhand een beetje vorm te krijgen.

Zo riep één van de deelnemers onlangs: “Nou heb ik al twee keer meegedaan, maar ik heb nog geen hunebed gezien!”   Zeg nou zelf, dat kunnen toch niet over onze kant kunnen laten gaan? 

Verder kunnen we u meedelen dat de film klaar is.
Helaas heeft het door omstandigheden wat langer geduurd dan de bedoeling was. Onze filmer Roel Roelofs is er hartstikke druk mee geweest. Niets was hem te dol: uit auto’s hangen, in bomen klimmen, noem maar op. U heeft hem vast wel bezig gezien onderweg……  De film duurt ruim 10 minuten en is een impressie van het project “WE KUNNEN HET NIET IN ONS “EEN(D)TJE” 2011”

Om te beginnen de badeenden race in de havenkom van Meppel en de Rode Kruis Eenden Rally in september. Maar u krijgt ook een indruk van de Drentse Weken, de bijzondere vakanties van en met het Rode Kruis Drenthe, het doel van dit project.


U kunt de film bestellen.
Als u € 9,95 (meer mag natuurlijk ook) overmaakt op rekening 317.007.300 t.n.v  het Rode Kruis District Drenthe, onder vermelding van DVD en uw naam en adres, krijgt u de film thuis gestuurd. 

Heeft u suggesties of ideeën voor de volgende editie van de Rode Kruis Eenden Rally?
Laat het ons weten.
We zijn altijd op zoek naar leuke ideeën en  vooral naar nieuwe vrienden van de rally. Bedrijven en/of instellingen of particulieren die ons met munten, mensen of middelen kunnen en willen helpen. Want ook in 2013 willen we weer een heleboel mensen, die dat zo hard nodig hebben, een heerlijke vakantie bezorgen.

We houden u op de hoogte!

 

 

 

 

11 OKTOBER 2011 - Equipe 12 laat nog even van zich horen!

Goedemorgen,

Het ontvangst voor de rode kruis eendenrally was weer geweldig bij garage Bolt in Assen.

Er was heel mooi weer geregeld waardoor bij de meeste eenden het dak er ‘s morgens al vroeg af ging, 101 eenden vlogen deze dag uit om het rode kruis te steunen en zelf een perfect verzorgde dag tegemoet te gaan.

Helaas heeft onze  P.up geen open dak, maar met een schroevendraaier waren al vroeg de ramen uit de deuren gedraaid waardoor de elementen de vrije loop kregen, heerlijk die tocht, prima verzorgd, leuke wegen en een echt ontspannen dag.

Veel aandacht kregen we wel, of het nou kwam door Eede Reenalda, mijn navigator een echte “lawaai papagaai”, maar een prima navigator en uiterst gezellig gezelschap voor onderweg,  of de uitstraling van de auto, beetje “Rat Rod achtig”, of de waterspuwende eend “Sabine” die voor op de motorkap meereisde vanaf Vlieland ik weet het niet.

Niet overal en de hele dag was de lucht echt fris, vooral achter ons ontstond nog wel eens een spontaan wolkje van genot vanuit onze P.up, maar ik kan u verzekeren, sinds ik de nieuwe motor heb geplaatst is het ook achter ons weer goed toeven en klaart de lucht weer op,  sorry voor het ongemak.

Langs deze weg wil ik iedereen die deze dag mogelijk gemaakt hebben hartelijk danken voor een onvergetelijke en prima verzorgde dag.

Groeten van uit Friesland van

 P.up (de eend), Eede (navigator) en Rob (driver) van team 12

Wanneer kunnen we weer inschrijven???

14 SEPTEMBER 2011 - Alle Eendjes verzamelen!

Dat was het motto op zaterdag 3 september 2011. Nou, dat deden ze!
Maar liefst 101 equipes verzamelden zich al vroeg bij Citroen Bolt in Assen en reden een afwisselende toerrit door Drenthe.

Roel Roelofs van het gelijknamige Video Productie bedrijf uit Hoogeveen heeft filmopnames gemaakt. De film, die circa 15 minuten duurt, geeft een goede impressie van de rally. De deelnemers en belangstellenden kunnen de film op DVD bestellen. De prijs bedraagt € 8,75 inclusief de verzendkosten en de opbrengst komt uiteraard ten goede aan ons project. Het bestelformulier staat onder “Eenden Rally”: bestelformulier DVD

De film kan bekeken worden via de volgende link: http://youtu.be/B2NlAqOOfW8

Veel kijk plezier!

De film is mogelijk gemaakt door KICI Kledinginzameling. KICI staat voor Kleding Inzameling Charitatieve Instellingen en het Nederlandse Rode Kruis is hoofdbegunstiger van KICI.

Behalve de DVD van de Rode Kruis Eenden Rally werkt Roel Roelofs aan een DVD die een beeld zal geven van het gehele project “We kunnen het niet in ons Een(d)tje!”
De voorbereiding, de badeendenrace op 3 juni in Meppel, de vakantie week met ouderen in Elsloo en als sluitstuk de rally.
Ook deze DVD kunt u desgewenst bestellen via het bestelformulier.

P.S.:
U vindt de donkergroene KICI kledingcontainers met het Rode Kruis Logo op steeds meer plaatsen in Nederland.
KICI zorgt er voor dat uw textielafval een tweede leven krijgt. Het textiel en schoeisel dat herbruikbaar is wordt verkocht en krijgt een tweede leven in ontwikkelingslanden en Oost-Europa. De opbrengst komt in de vorm van donaties 100% ten goede aan goede doelen.
Stichting KICI Kledinginzameling zet zich eveneens in om duurzame oplossingen te vinden voor textiel wat niet meer herdraagbaar is. De prioriteit gaat daarbij uit naar projecten die gericht zijn op educatie, ontwikkeling en duurzaamheid.

13 SEPTEMBER 2011 - HOOGEVEENSCHE COURANT

Het unieke ’Eendgevoel’

 Door Henriëtte Meppelink

 

ASSEN/HOOGEVEEN - Ruim honderd 2 CV’tjes toerden zaterdag oor Drenthe tijdens de Nederlandse Rode Kruis Eendenrally. De rally had als doel om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor vakanties voor ouderen en eenoudergezinnen die zelden op vakantie kunnen. Verslaggevers Monique Bons en Henriëtte Meppelink van de Hoogeveensche Courant reden mee.

 

 

Het dak is opgerold, de zon schijnt en het opdrachtenformulier hebben we in de aanslag. Het is niet zomaar een rondje rijden door Drenthe. Stempels en letters die je onderweg tegenkomt moeten worden verzameld. Vragen moeten worden beantwoord. En dat is wel even opletten.

Via www.huureendjes.nl hebben we een rode 2 CV tot onze beschikking gekregen. Voordat we op weg gaan geeft Anita Kip, de eigenaresse van de eendjes, nog even uitleg. ,,Zo moet je schakelen.” Ze zet de pook in verschillende standen. Het gaat allemaal snel en lijkt ingewikkeld. Wat ben ik blij dat Monique rijdt. Voor haar herleven oude tijden. Vroeger had ze een rode Eend en het was dan ook haar verzoek aan Anita of wij een rode mee zouden kunnen krijgen.

‘s Morgens rijden we door Noordwest- Drenthe. Het is een prachtige dag, de wind waait door onze haren en de mist van de nacht hangt nog als een waas over de velden. ,,Wat is dit heerlijk hè?”, verzuchten we verschillende keren tegen elkaar. Monique is helemaal in haar sas. ,,Moet je die motor horen. Dat is nou echt een Eend. Dat geluid herken je met je ogen dicht.” Doordat we zo genieten van de rit missen we een aantal letters, of in ieder geval bijna. ,,Daar! Een W. Die zat behoorlijk goed verstopt in de bosjes.” Het opdrachtenformulier wordt er weer bijgehaald en de letter snel genoteerd. De weg vinden tijdens de ochtendroute is niet zo moeilijk en we komen dan ook keurig op tijd aan.

De middagpauze wordt gehouden in Dieverbrug. Alle 2 CV’s worden achter het restaurant geparkeerd. Een prachtig gezicht. Allemaal verschillende types. Op het terras wordt flink gediscussieerd over de ‘lelijke’ Eend. ,,Ik heb nooit begrepen wat de meerwaarde is van een Dyane. Ja, hij is wat luxer en groter, maar maakt dat wat uit?” Als de lunch is genuttigd mag iedereen weer vertrekken.

De routebeschrijving, die wordt aangegeven met het bolletje-pijltjesysteem, wordt er vaak bijgehaald,,We moeten naar Wittelte en nu eerst

1,5 kilometer rechtdoor. Hebben we al niet veel langer rechtdoor gereden?”Toch maar even stoppen en overleggen met de Eenden achter ons, die we op het verkeerde been hebben gezet. ,,We gaan wel even terug en dan de eerste weg rechts. Is dat goed? Wij rijden nu wel voorop”, lacht een van de andere bestuurders. En zo gaat het eigenlijk de hele middag. ‘Lelijke’ Eenden halen ons in, we missen letters en de vragen zijn lastig. Maar wat hebben we een plezier. Aangekomen bij vliegveld Hoogeveen staat er een crèmekleurige 2 CV op een aanhanger

met het bordje te koop en een 06-nummer. Het lonkt wel zo’n eend. Voor Monique is het minder moeilijk. ,,Nee, dat is geen mooie. Hij is niet rood.”9 SEPTEMBER 2011 - CHAPEAU VOOR ALLE DEELNEMERS!

De organisatie van de Rode Kruis Eenden Rally bedankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en de gezelligheid. 101 Eendjes en een kleine 230 mensen stalen de show met prachtige Eendjes, Burtons, Dyanes, Mehari’s en niet te vergeten de caravan, de aanhangers, alle al dan niet “Eend gebonden” attributen, de speciale kleding, shirts, hoeden en petten.

Fantastische PR voor de Eend, het stijlicoon van Citroën en een enorme PR  voor Het Nederlandse Rode Kruis!

De competitie was moordend maar uiteindelijk werd de rally gewonnen door equipe nr. 15 Remmo en Joke Schepers uit Alteveer, equipe nr. 16, Evert en Marjan Boersma uit Sebaldeburen, werd tweede en Hero Havenga de Poel en Walter Bakker, equipe nr. 68 uit Groningen, eindigde op de derde plaats. 

De  foto’s stromen binnen en wij zijn daar heel blij mee. Ook verhalen of verslagen zijn welkom, desgewenst plaatsen we ze op de site. De film is in de maak, Roel Roelofs uit Hoogeveen heeft de hele dag voor ons gefilmd. Binnenkort hoort u daar mee over.

Wij hadden gehoopt mooie luchtfoto’s van de Eendjes te kunnen presenteren, maar helaas is dat plannetje niet uit de verf gekomen.

Er was een speciaal vliegtuig beschikbaar met de vleugels boven de cockpit in verband met het vrije uitzicht. De piloot en fotograaf waren er helemaal klaar voor. Om nog onduidelijke redenen kwam het toestel niet voldoende op toeren en durfden ze de vlucht niet door te zetten. Ontzettend jammer, maar begrijpelijk dat ze geen risico konden en wilden nemen.  De mannen zijn wel direct gaan sjouwen met grote ladders, maar dat geeft toch een minder spectaculair resultaat.

Ook  de geplande sprint tussen vliegtuigen uit de jaren dertig en enkele Eendjes kon niet doorgaan. Je zou het niet zeggen, maar toch gooide het weer roet in het eten. Op zaterdag 3 september was het weliswaar stralend weer maar de dagen en weken ervoor is er ontzettend veel water gevallen. De startbaan was erg drassig en mede daarom kregen we geen toestemming voor deze ontmoeting tussen ”gevleugelde vrienden”

Helaas, maar u weet het: “soms zit het mee, soms zit het tegen……”

26 AUGUSTUS 2011

De inschrijving is gesloten. Wilt u nog graag mee doen? Laat het weten dan kunnen wij u bellen of mailen mocht er onverhoopt een plekje vrijkomen.

  

 19 juli  – Voorbereidingen lopen gesmeerd.
               
De route uitzetten?  Levensgevaarlijk!

De voorbereidingen voor de rally lopen gesmeerd, de medewerking die wij krijgen is geweldig, sommige sponsors melden zich zelfs spontaan aan. Fantastisch!

Inmiddels heeft de rally ook een internationaal tintje gekregen want de 1e  buitenlandse equipe heeft zich ingeschreven. We hadden al deelnemers uit alle windstreken in Nederland, nu dus  een 2CVtje "helemaal" uit België.

De Badeendenrace is goed verlopen en heeft een mooi bedrag opgebracht.
De eerste groep vakantiegangers heeft van inmiddels genoten van een heerlijke vakantie in Elsloo.

In grote lijnen staat de route voor de 2e Rode Kruis Eenden Rally vast, maar de puntjes op de i dat is nog een hoop werk! Ons stoere rode Eendje maakt overuren…. Dakje open, hond achterin, pen en papier in de aanslag en daar gaan we weer.
Dat het uitzetten van de route niet zonder gevaar is bleek onlangs weer.
Rijdend in het westen van de provincie stonden we ineens oog in oog met een dozijn ontsnapte boeven. Ons Eendje werd gekaapt, ideaal als vluchtwagen werd er alom geroepen!
Alleen door ingrijpen van onze  dappere herder Joost konden we het Eendje heroveren en uiteindelijk onze weg vervolgen. Al met al een enerverende middag!

Juli 2011 – Deelnemers DRENTSE WEEK genieten in Elsloo 

U weet het wellicht, het project “We kunnen het niet in ons Een(d)tje !” komt helemaal ten goede aan de DRENTSE WEEK, bijzondere vakanties
van en met het Rode Kruis.

De eerste vakantieweek van 2011 zit er inmiddels op.  Van 27 juni tot 2 juli j.l mochten 22 ouderen uit Drenthe op  vakantie naar de Vrije Vogel in
Elsloo. Ze werden liefdevol verzorgd en begeleid door 10 vrijwilligers van het Drentse Rode Kruis. Men genoot volop van de mooie locatie en omgeving,
het heerlijke eten en het prachtige inpandige zwembad. Ook de uitjes naar Giethoorn, het Vlechtmuseum en de zeehondjes in Pieterburen waren een
groot succes.


Daarnaast is ook het leggen van nieuwe contacten, waardoor je wereld weer wat groter wordt, van grote betekenis voor de gasten. Kortom een beetje “bijtanken” zodat ze er weer even tegen kunnen.

Wij mochten een dagje helpen en zijn de volgende avond nog even terug geweest om koffie te drinken met de groep. Lekkere taartjes meegenomen (met eendjes natuurlijk) Het was gezellig: er was live muziek, er werd gezongen en werd zelfs gedanst (al dan niet in de rolstoel of met een rollator).
“Twee reebruine ogen”, “Op de grote stille heide”  en een karretje dat niet over de zandweg reed, maar er over heen “denderde” zoals de voorzitter van het Rode Kruis in Drenthe lachend opmerkte. Het was hartverwarmend!


In de herfstvakantie gaat een tweede groep naar Elsloo. Eenoudergezinnen, moeders of vaders die er alleen voor staan, met kinderen die het moeilijk hebben. Zij kunnen straks, mede dank zij u, op school vertellen dat ze ook op vakantie zijn geweest.

5 JUNI 2011 - Stoere badeenden trotseren de harde wind

Na weken van training was het op 3 juni 2011 eindelijk zo ver.
100 stoere mega badeenden wachten op het startschot voor de Rode Kruis Badeendenrace.
Het is prachtige zonnige zomeravond maar de straffe wind bezorgt de organisatie veel kopzorgen en uiteindelijk is men genoodzaakt het  parcours te verleggen.
Door de harde wind is het een korte maar felle strijd, aangemoedigd door  het vele publiek “vliegen” de badeenden naar de finish.
Nummer 74, één van de eenden uit het grote team van Electrabel neemt al snel de leiding en bereikt als eerste de eindstreep in de sluis van Meppel. Eetcafé De Beurs wordt tweede en de derde plaats is voor  123bloemen bestellen.
De heer Mulder van Electrabel is blij met de beker: “die krijgt een prachtig plekje op ons kantoor!” zegt hij lachend.

5 mei 2011 - Ons eigen Promotie Team?

Nee, dat niet ! Maar we mochten ze wel even lenen…..

We hebben deze leuke jonge meiden ontmoet in Hoogeveen tijdens de Cascade Run, waar ze het TT Circuit aan het promoten waren.  Maar effe toeren in de “leukste” cabriolet ter wereld en parttime het Rode Kruis promoten? Daar waren ze meteen voor  te porren!

Al met al verlopen de voorbereidingen voorspoedig: al ruim 60 equipes hebben zich aangemeld voor deelname aan de rally op 3 september a.s.

Maar voor het zo ver is komen eerst de mega badeenden nog in actie. Ze zijn al volop in training. Veel bedrijven en instellingen in de regio Meppel hebben inmiddels zo’n stoere  opblaas badeend geadopteerd en doen mee aan dit evenement.

Dit evenement vindt plaats  op vrijdagavond 3 juni 2011 om 19.30 uur in de havenkom van het gezellige Meppel. Serge Vinkenvleugel, bekend van RTV Drenthe, verzorgt het commentaar.