Sponsors

OVER ONZE SPONSORS

De organisatie van de Rode Kruis Eenden Rally krijgt veel steun van het bedrijfsleven. Men helpt ons met munten, middelen en mensen. Daardoor kunnen wij het inschrijfgeld laag houden en een prachtige opbrengst realiseren voor ons doel: het Drentse Bike-Team, EHBO-ers op ATB fietsen die ingezet om de eerste hulp te verzorgen bij grote evenementen en festivals en op plaatsen die voor de reguliere hulpdiensten moeilijk breikbaar zijn. In deze rubriek laten wij u nader kennismaken met onze sponsors.   

 

COLOURNORM ASSEN

Reclameproducktie Assen

Zo’n 10 jaar geleden begon Jaap-Jan Oudman zijn bedrijf Colournorm. Wij weten inmiddels uit eigen ervaring dat Jaap-Jan en zijn team uitstekend werk leveren! Toen wij in 2010 jaar met hem in contact kwamen stond deze jonge ondernemer direct klaar om ons project te steunen!

Ook dit jaar zorgt Colournorm weer voor de startnummers op de Deux Chevauxtjes. De kracht van Colournorm is het in eigen huis hebben van de diverse productiefaciliteiten, waardoor er, in samenspraak met de klant, altijd een oplossing op maat wordt gevonden. Zo kunt u bij Colournorm uitstekend terecht voor stickers, reclameborden, magneetplaten, (auto)belettering, gevelreclame, banners, beursdisplays, maar ook voor grafisch ontwerp en drukwerk.


Alhoewel het een moeilijke markt is waarin Colournorm opereert heeft het bedrijf door een uitstekende kwaliteit en de persoonlijke aanpak, die er altijd op is gericht om voor iedere klant de juiste oplossing te vinden, een trouwe klantenkring opgebouwd.
Creativiteit en vakmanschap gaan hand in hand bij Colournorm.


De reden dat Jaap-Jan ook dit jaar weer meedoet? “Een leuk evenement, een duidelijk doel en een enthousiaste organisatie waar ik veel vertrouwen in heb”.
Nou dat willen wij natuurlijk maar al te graag horen!

Colournorm
Zadelmakersstraat 16
9403 VE Assen
Tel. 0592 404046

www.colournorm.nl
www.logotape.nl
ULTRAWARE ASSEN

Van ICT aan de keukentafel naar ICT in het groenste kantoor van Assen!

Het begon waar het zo vaak begint: aan de keukentafel. Samen met compagnon Jelle van der Meulen begint Serge de Mul in 2000 met de ontwikkeling van maatwerk software voor bedrijven en instellingen.
Niet veel later komen Serges vrouw en een nieuw personeelslid het team versterken. Al snel ontwikkelt dit gedreven team een bredere visie voor hun bedrijf: dromen van klanten uit laten komen!
Inmiddels is ULTRAWARE uitgegroeid van een kleine Start-Up naar een dienstverlener  met tientallen goed gemotiveerde medewerkers in het groenste kantoorpand van Assen! Niet de minste klanten maken gebruik van de diensten van Ultraware en weten de inbreng in de logistiek van hun bedrijfsvoering te waarderen: Groen Links, de Utrechtse juristen Groep, cateraar Van Smaak uit Drachten en de Iddink groep om er maar een paar te noemen.

Op mijn vraag wat de kracht is van Ultraware antwoordt Serge: “Wij zitten bij de ontwikkeling van software naast de ondernemer en maken als het ware tijdelijk functioneel onderdeel uit van het bedrijf van onze opdrachtgever. Het liefst werken we stapje voor stapje aan nieuwe softwareontwikkeling en de implementatie hiervan.
Daardoor wordt niet alleen de eventuele weerstand van het personeel weggenomen, maar ze groeien als het ware mee met de ontwikkeling. Ook de opdrachtgever kan desgewenst even pas op de plaats maken. Hiermee onderscheiden wij ons echt van onze collega’s!
We noemen dit “agile software ontwikkeling”. Er wordt gewerkt binnen een afgesproken budget, waarbij de wensen van de klant altijd voorop staan.  Onze kracht is verder dat wij in staat zijn om de hele logistieke samenhang binnen een bedrijf te optimaliseren: van administratie tot magazijnbeheer, van verkoop tot orderverwerking en meer.”  

Vanaf 2015 heeft Ultraware in het pand aan de Lauwers 18 gezelschap gekregen van een nieuwe Start-Up: Compenda.
Deze onderneming, ook eigendom van Serge de Mul, houdt zich zelfstandig bezig met slimme applicaties binnen de bedrijfssoftware, die het werk binnen een bedrijf een stuk makkelijker en aangenamer  kan maken. Maar, uh…. hoe zit dat nu precies met dat groenste kantoor van Assen,Serge? “Toen wij dit pand in 2014 betrokken was het behoorlijk gedateerd: allemaal kleine hokjes, slechte isolatie en klimaatbeheersing. Aangezien het pand helemaal leeg was besloten we ‘t direct goed aan te pakken. Zo hebben we het pand grondig geïsoleerd en domotica  geïntroduceerd: de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van werken en leven.
Een voorbeeld: alle functies binnen een ruimte worden pas geactiveerd op het moment dat er iemand aanwezig is. Licht, stroom voor computers en andere apparatuur, klimaatbeheersing, alles wordt pas functioneel wanneer er iemand aanwezig is. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat wanneer de laatste persoon het gebouw verlaat, je als het ware kunt spreken van een “dood” gebouw. We hebben kortom een zelfdenkend pand!

Overigens is Domotica een onderwerp waar we ons in de toekomst zeker mee gaan bezig houden. Onlangs heb ik samen met andere ondernemers een bezoek mogen brengen aan Sillicon Valley in Californië, waar ik ook wat dit onderwerp betreft veel inspiratie heb opgedaan!”  (op de website van Ultraware heeft Serge Mul over dit onderwerp een interessant Blog geschreven)

ULTAWARE is al vanaf het begin een trouwe sponsor van de Rode Kruis Eenden Rally.
Serge: “Wij gaan graag langdurige relaties aan”. Nou, dat klinkt ons als muziek in de oren!

    

Ultraware Consultancy and Development B.V.     
Lauwers 18
9405 BL Assen
T: +31 592 40 88 77
E: info@ultraware.nl
www.ultraware.nl

 

 

DIJKSTRA AUTO GROEP

UW CITROËN DEALER VOOR FLEVOLAND, FRIESLAND, GRONINGEN EN DRENTHE

Onze scherpe inkoop, altijd uw voordeel!

De Dijkstra Auto Groep is vanaf de jaren '50 dealer voor het merk Citroën.

 Wij werken vanuit 12 vestigingen. Vanwege   onze bedrijfsgrootte  kunnen wij  de  klant  altijd de beste deal garanderen. 

 Zonder dat u daarbij concessies doet aan  de  kwaliteit, service of  garantie die u van  een  Citroën-dealer verwacht.

 Kortom: “Onze scherpe inkoop, altijd uw
 voordeel!”, aldus marketing manager Bert
 Schonewille. 

 Bert zegt verder: Ik vind het  geweldig dat  wij  als Dijkstra Auto  Groep  aan deze editie  van de Rode Kruis Eenden  Rally  weer  ons  steentje mogen  bijdragen.  

 De 2CV is tenslotte de  grondslag  waarop  ons mooie Franse  merk  Citroën is  gebouwd.

Wij wensen u veel plezier en een goede  rally toe.
 U bent van harte welkom in onze vestiging  in Assen voor een  warme start met koffie en  iets lekkers! 


 

W.A. Scholtenstraat 40, Assen
0592-372999
www.dijkstraautogroep.nl
CITROËN NEDERLAND AMSTERDAM

Betrokken importeur

Dat 2CV liefhebbers de Rode Kruis Eenden Rally een warm hart toedragen wisten we natuurlijk al lang. En ook een aantal Drentse Citroën dealerbedrijven laat zich niet onbetuigd, elders in deze rubriek kunt u daar meer over lezen.
Maar ook de importeur, Citroën Nederland in Amsterdam,  ondersteunt ons project en helpt ons, evenals voorgaande jaren, om onze doelen te realiseren.
Contactpersoon bij Citroën Nederland  is  mevrouw Anne Lobbes, Directeur PR & Corporate Communication, een Citroën liefhebber in hart en nieren.
Dat is niet echt verwonderlijk, want zoals de 38-jarige [import] Amsterdamse zelf zegt: “Ik ben zo’n beetje  opgegroeid op de achterbank van de Eend: Mijn vader was en is een onvervalste Citrofiel!”
Toch is het niet zo dat Anne perse een carrière in de automobielbranche ambieerde, maar na haar studie Frans en communicatie kwam er een erg leuke job voorbij bij het merk met de twee chevrons. Van het één kwam het ander en inmiddels werkt ze al weer 15 jaar voor dit illustere merk. Een merk en een baan waar ze voor de volle 100% achter staat! In haar schaarse vrije tijd reist en leest ze graag.

Wist u overigens dat Nederland  één van de allereerste landen was waar vanaf het begin alle Citroën modellen werden geïmporteerd? Misschien heeft dit wel iets te maken met de Nederlandse origine van het merk: de familie Citroen die  ooit en niet zonder succes hun geluk ging beproeven in “la douce France”!
Gelukkig heeft Citroën z’n eigenzinnige en soms eigenwijze imago nimmer verloren en kan het merk bogen op een trouwe klantenkring. Als ik Anne vraag wat de kracht is van Citroën hoeft ze daar niet lang over na te denken:
“Het creatieve en vooruitstrevende design en toch toegankelijk voor een groot publiek. Ik noem hier een model dat bij uitstek heel populair is in Nederland, de Citroën C4 Cactus, die zich kenmerkt door bijzonder design en veel slimme toepassingen om de auto lichter èn dus zuiniger te maken. En natuurlijk niet te vergeten het onnavolgbare comfort van veel Citroën modellen.”

                                                         Ter illustratie een foto van de Citroën, een concept auto die geïnspireerd is op de 2 CV

Ook op de vraag waarom Citroën Nederland dit doel ondersteunt komt een duidelijk antwoord:
“Wat ons aanspreekt aan dit evenement is dat een klassiek stijlicoon als de 2CV op zo’n leuke en originele manier wordt ingezet om het goede doel te ondersteunen”.  Voilà! 


CITROËN NEDERLAND  BV
De Entrée 123 - 137
1101 HE Amsterdam
Tel. 020 5938200
www.citroen.nl


HUUREENDJES EESERVEEN

 De therapeutische eend.

Eén van onze sponsors van het allereerste uur is Anita Kip met haar bedrijf Huureendjes in Eeserveen. Al voor de 5de keer werkt ze enthousiast mee
om de Rode Kruis Eendenrally tot een succes te maken. Ook deze keer stelt ze  haar hele “vloot” Eenden ter beschikking aan de rally en van elk
verhuurd eendje krijgt het Rode Kruis een mooi bedrag!

Anita rijdt zelf al heel lang “Eend” en rijdend door het mooie Drentse land, bedacht ze dat andere mensen dit waarschijnlijk ook geweldig zouden vinden. Zo werd  in 2008 het eenden verhuurbedrijf van Anita geboren. Echtgenoot Bareld (zelf ook bevangen door het Eendenvirus) bestiert de boerderij,  dus het zal u niet verbazen dat de Eendjes van Anita volop de ruimte hebben op de deel!

Anita maakt leuke dingen mee in haar bedrijf: altijd komen de berijders van haar Eendjes terug met een onverwoestbare glimlach op het gezicht. Soms is het tochtje in de Eend een geschenk van een familielid of vriend en wordt het “slachtoffer ”geblinddoekt naar de plaats delict gebracht, alwaar hij of zij tot de ontdekking komt een leuk dagje eendennostalgie tegemoet te gaan. Vaak vol emoties vanwege herinneringen aan vroeger, maar altijd blij verrast  beginnen deze mensen aan een mooi rondje Drenthe.

Anita vertelt nog een mooie anekdote: op een goeie dag kwamen zeven mensen twee eendjes huren.
Dat betekende vier personen in de ene Eend, en drie in de andere. Daar ging ’t spul vrolijk zwaaiend op pad. Totdat de WC-deur openzwaaide en er een vergeten passagier tevoorschijn kwam…… Helaas waren de bemanningen van de respectievelijke Eenden niet voorzien van werkende mobieltjes, dus restte Anita niets anders dan de onfortuinlijke “plasser” in haar auto te laden en de achtervolging in te zetten! Groot was de hilariteit toen het gezelschap er achter kwam een passagier vergeten te zijn…

Huureendjes zijn er in veel verschillende kleuren en het is grappig te constateren dat de jongere generatie vaak een fel gekleurd eendje wil, (vrouwen meestal de paarse) en de wat oudere liefhebbers kiezen de grijze, of een mooie pasteltint.

Anita wordt blij van al die vrolijke mensen. Ze ziet het rijden in de Eendjes als een soort therapie: in deze hectische en materialistische tijd  kun je al rijdend door het mooie landschap niet beter onthaasten dan in een nostalgisch Eendje!

Op 23 september 2017 “vliegen” ze allemaal weer uit om aan de Rode Kruis Eenden Rally mee te doen, en in één van de Eendjes zitten Anita en Bareld, want die willen ook de 5de editie van deze leuke rally voor geen goud missen! Brammershoopstraat 31
7859  TG  Eeserveen
06-11519392
info@huureendjes.nl
www.huureendjes.nlPLATEN DUURZAME TECHNIEKEN - TER APEL

Bertran Platen uit Ter Apel is een man van grote tegenstellingen.

Dagelijks houdt hij zich bezig met het allernieuwste op het gebied van hightech om er voor te zorgen dat huishoudens en bedrijven hun energierekening met tientallen procenten zien dalen.

En op zaterdag? Dan oefent hij een eeuwenoud beroep uit en is molenaar  in één van de drie molens die Winschoten rijk is. En als het even kan rijdt hij daar in zijn Citroën AK 400 naar toe! 

Na jaren gewerkt te hebben voor een groot ingenieursbureau nam Bertran in 2008 het besluit dat het hoog tijd was om een eigen bedrijf te beginnen
Bertran en zijn vrouw Marleen, die ook fulltime in het bedrijf werkt, houden zich voornamelijk bezig met energievoorziening of liever gezegd: met energiebesparing!

Zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen, ze hebben geen geheimen voor Bertran.Zowel particulieren als bedrijven kloppen bij Platen Duurzame Technieken aan voor deze producten, of voor een goed advies wat betreft energiemanagement. Hun motto luidt: Innovatie is de kracht van duurzaamheid.

Altijd zal het advies uiteindelijk een flinke besparing moeten opleveren. En wat dat betreft is er goed nieuws: bedroeg de “terugverdientijd” van zonnepanelen een aantal jaar geleden nog zo’n  12 jaar, tegenwoordig is deze termijn 6 á 7 jaar! Kan uw spaargeld met de huidige rente niet eens meer de inflatie bijhouden, de investering in zonnepanelen levert u al snel een rendement op tussen de 10 en 15% op!
Ook als particulier bent u van harte welkom en als u niet al te weg woont, is Bertan niet te beroerd om de zonnepanelen hoogstpersoonlijk bij u af te leveren in zijn Citroën AK 400!

Waarbij we dan weer terug zijn bij die andere hobby van de familie Platen: de Eend. Een AK  hadden ze al, een Dyane Pick-up stond nog hoog op ’t verlanglijstje en is sinds kort ook aan de verzameling toegevoegd! Verder staat er in de schuur een 2 CV 6 te wachten om omgebouwd te worden tot “rallypaard”! (misschien een beetje vreemde uitdrukking voor een eend, alhoewel onze Belgische vrienden spreken over een “tweepaardje” en de Fransen zeggen “deux cheveaux”…..)

Platen Duurzame Technieken is dé specialist van Noord Nederland op het gebied van zonnepanelen, warmtepompen, pelletkachels en zonneboilers.

Al voor de 4de keer hebben Bertran en Marleen zich aangemeld voor de Rode Kruis Eenden Rally . Niet alleen als deelnemer, maar ook als sponsor en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Samen met hun drie kinderen vormen ze een ijzersterke equipe!

 

 Platen Duurzame Technieken
 Viaductstraat 109,  9561 AE Ter Apel
 Tel. 0599 580355
 www.platendt.nl
 info@platendt.nlHANZEDUCK - ZWOLLE

“Elk mens heeft recht op een kans.”

Jan Jansen is een rasechte Citrofiel met een groot sociaal hart. Hij heeft de 2CV in zijn hart gesloten en gebruikt dit Franse icoon letterlijk als vehikel om met het bedrijf HANZEDUCK zijn doelstelling waar te maken: het sociaal, maatschappelijk en verantwoord begeleiden van jongeren en (jong) volwassenen, met als doel de deelnemer kansrijker te maken binnen de samenleving. 

En het lelijke Eendje speelt daarbij een grote rol! Er wordt aan Eendjes en Burtons en gesleuteld dat het een lieve lust is! Door deze praktijk gerichte werkwijze leren de deelnemers op een prettige en toegankelijke manier de elementaire autotechniek te doorgronden die hen verder op weg kan helpen hun loopbaan in eigen hand te nemen. Maar niet alleen de techniek staat centraal: minstens zo belangrijk is het sociale en communicatieve aspect binnen dit leerbedrijf. Kwetsbare jongeren met specifieke leer-of gedragsproblemen in bijvoorbeeld de thuissituatie krijgen hier zo een steuntje in de rug op weg naar betaald werk of vervolgopleiding op bijvoorbeeld een ROC! De (leer)vraag van de deelnemer staat hierbij centraal.

Er zijn binnen HANZEDUCK kortom tal van mogelijkheden voor tal van kwetsbare groepen, waaronder ook bijvoorbeeld jongeren met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking.

Ook de Rode Kruis Eenden Rally draagt Jan een warm hart toe: al vanaf het begin denkt hij met ons mee, heeft allerlei leuke en bruikbare ideeën, en ook niet onbelangrijk hij heeft een groot netwerk en weet veel deelnemers voor onze rally te mobiliseren. Zelf enkele Belgische “solemate’s” komen dit jaar over om de rally te rijden.

En daarmee zorgt Jan in zijn een(d)tje voor het internationale karakter, wat wij als organisatie super leuk vinden.


HanzeDuck
Herfterlaan 2
8024 PJ Zwolle
Tel. 06 8112 4825
welkom@hanzeduck.nl
www.hanzeduck.nl 

DE GARAGE VAN TOEN - OLDEMARKT

Eén van de oudste Eendjes ziet u op 23 september rondrijden met Bart Meijerink aan het stuur. Met een prachtige oude  AZ uit 1956, één van de oudste Eendjes die mee doet aan onze rally. Natuurlijk is dit prachtige icoon eigenhandig gerestaureerd door Bart.

Bart, 36 jaar, is technisch Citroën specialist. De moderne Citroën kent voor hem geen  enkel geheim, maar zijn echte passie ligt bij de klassiekers.
De DS-en, de Eendjes, de Traction Avants, de CX-en dat soort spul. Het begon al in zijn jeugd: hij zag een DS Chapron ( dat is een DS Cabriolet) en het was liefde op het eerste gezicht. Dat is nooit meer overgegaan.

Ook  andere Europese klassiekers komen in zijn garage, soms komt er een Mini, een Jaguar of een Alfa.

In augustus 2010 trok Bart de stoute schoenen aan en begon hij zijn eigen bedrijf:
DE GARAGE VAN TOEN, gespecialiseerd in restauratie en onderhoud van klassieke Citroëns. Eerst nog in deeltijd, maar sinds kort is Bart op een mooie nieuwe locatie fulltime bezig met zijn passie!
Hij draait zijn hand niet om voor een totale restauratie, maar ook voor onderhoud, APK of het vullen van de hydraulische systemen van de diverse types kunt u bij hem terecht. Op de nieuwe locatie is ook de Citroen rijder met een modern exemplaar welkom voor onderhoud, reparatie en storingsdiagnose. Bart is niet voor niets officieel gekwalificeerd Citroen specialist! Ook voor Citroen onderdelen kunt u bij Bart prima terecht.

De Garage van Toen is al jaren sponsor van de Rode Kruis Eenden Rally en, wat heel bijzonder is, Bart meldde zich zelf aan! Waarom? Omdat hij de combinatie van de Eendjes en ons doel zo leuk vindt!
Mooier kun je het toch niet krijgen als organisatie?


DE GARAGE VAN TOEN
Calicotstraat 2 
8375HP  Oldemarkt
tel 06-83 22 83 18
degaragevantoen@gmail.comADVIES VERZEKERD! - MEPPEL

Maatwerk, passie en inventiviteit

Joost en Noes Kam vormen samen met Sjoert Stel de drijvende kracht achter dit assurantiekantoor. Bij allen vloeit zoals Joost zegt: "de benzine door de aderen". Het is dan ook geen wonder dat deze gepassionneerde liefhebbers zich hebben gespecialiseerd in het verzekeren van “oldtimers” en “youngtimers”. 

Waarom de naam van dit bedrijf "Advies Verzekerd!" volledig de lading dekt van hun bedrijfsfilosofie,  zal u snel duidelijk worden wanneer u dit artikel verder leest. Dit kleine gemotiveerde team maakt dingen mogelijk die bij de "grote jongens" onmogelijk zijn en zoekt vaak een oplossing buiten de gangbare kaders.

Een voorbeeld: een klant met een B&B die zijn gasten de mogelijkheid wilde bieden tijdens hun verblijf een Kever, Eendje of Fiat Barchetta te huren, zocht hiervoor een betaalbare verzekering. Hij kreeg overal nul op het rekest, omdat hij dan tenminste tien klassiekers moest aanbieden voor verhuur.....

Dankzij de uitstekende relatie die Advies Verzekerd! heeft met veel maatschappijen, werd dit probleem zonder omhaal opgelost en kon de B&B eigenaar opgelucht ademhalen! 

Joost : "Wij zijn zuinig op de relatie met de verzekeringsmaatschappijen waar wij zaken mee doen, maar het belang van de klant blijft bij ons altijd voorop staan!"

Ook het verzekeren van uw oldtimer gedurende de restauratie periode vormt geen probleem: altijd wordt er maatwerk geleverd!  

In het voorjaar wordt bij het kantoor van Joost, Noes en Sjoert in Meppel weer een taxatiedag georganiseerd, waarbij de liefhebber voor een zeer scherpe prijs hun “old- en youngtimers” kunnen laten taxeren.

Inventiviteit kun je dit enthousiaste team van liefhebbers niet ontzeggen: op dit moment zijn zij in gesprek met een aantal clubs. Niet alleen om de leden een aantrekkelijke voordeelpolis te kunnen aanbieden, maar ook voordeel op brandstof, olie en banden, die zij hebben bedongen bij een aantal leveranciers. 

Geen wonder dat Advies Verzekerd! een goed gevulde portefeuille heeft met zo’n 3500 relaties! Overigens is buiten de specialiteit op het gebied van verzekeren van Young-en Oldtimers, Advies Verzekerd! een normaal assurantiekantoor waar u voor al uw gangbare verzekeringen terecht kunt. 

Waarom steunt Advies Verzekerd! de Rode Kruis Eenden Rally?
Sjoert Stel legt uit: "Wij willen maatschappelijk verantwoord ondernemen en we dragen de Rode Kruis Eenden Rally een warm hart toe!"

Paardemaat 21 F
7942 KA  Meppel
0522 - 441444
stel@adviesverzekerd.nl
www.adviesverzekerd.nl


PASMAN AUTOMOBIELEN - DEDEMSVAART

De Franse Bakker? 

De passie voor Citroën is er bij Iwan Pasman met de paplepel ingegoten.

Als klein mannetje werd hij door zijn ouders met een Eendje naar school gebracht.
Gedrieën zaten zij dan op de achterbank, Iwan en zijn broers Niels en Casper. Ook deze twee zijn met hetzelfde sop overgoten; ze zijn allen werkzaam in de wereld van klassieke Citroëns.

Al op jonge leeftijd leefde Iwan zich uit op oude exemplaren van dit illustere Franse merk, met gevolg dat deze bijzondere automobielen al snel geen geheimen meer hadden voor deze liefhebber. Toch zou het nog even duren voordat Iwan zich beroepsmatig met klassieke Citroëns zou gaan bezighouden: Net uit militaire dienst, begon hij in Hardenberg een banketbakkerij.

De gesprekken in zijn winkel gingen echter vaker over Eendjes dan over slagroomtaarten of gebakjes….  en dat was eigenlijk ook niet verwonderlijk, want pontificaal in de winkel stond een…. “Lelijk Eendje”! Zo kreeg Iwan in Hardenberg al snel de bijnaam “de Franse bakker”.

De passie voor Citroën bleek uiteindelijk groter dan die voor banket en zo kon het gebeuren dat in 2003 Iwan de banketbakkerij verkocht, om zich daarna in zijn loods helemaal op de klassiekers te storten.

Iwan werkt veel samen met zijn broer Niels, die zich hoofdzakelijk met de restauratie en de techniek bezig houdt. Iwan houdt zich vooral bezig met in-en verkoop, onderdelen en taxaties. (Pasman Automobielen is officieel erkend reparateur voor Klassiek Totaal Verzekeringen) Beiden zijn zelfstandig ondernemer, maar werken volop samen, waarbij zij elkaar perfect aanvullen!

Regelmatig wordt er een “ritje” naar Frankrijk gemaakt, waarbij Iwan er steeds weer in slaagt interessante Citroëns mee naar huis te nemen. Hierdoor kan hij altijd een mooie collectie klassiekers te koop aanbieden.Ook voor een bijzondere trouwauto of een huureendje bent u bij Iwan Pasman op het goede adres. 

Wat Iwan zo leuk vindt aan zijn werk?
“De passie voor Citroën en zijn bijzondere techniek en de omgang met een diversiteit aan mensen, waarbij een zakelijke relatie vaak eindigt in vriendschap!”

Iwan ondersteunt ons project omdat hij de combinatie van Deux Chevauxs met het goede doel prachtig vindt.


Rheezerend 26A
7701 BE Dedemsvaart
06 - 442 68 453
www.pasmancitroens.nlDUCKTRAIL 

Eendenrally op maat! 

Marc Welling, eigenaar van Ducktrail in Wormer, heeft een concept met eenden dat zijn weerga niet kent!

Zin in een leuke rally wanneer het u past? Ducktrail verzorgt bedrijfs- en familie-uitjes en als het nodig is trekt Marc 53 Lelijke Eenden en 14 Burtons uit het schap!

De rally 's worden veelal in de Zaanstreek, de Betuwe en het Groene Hart georganiseerd.

Marc Welling beschikt zelfs over een Mobile Eenheid! Dit is een progamma op maat, vanaf elke gewenste locatie in Nederland.

Tijdens de Eendenrally krijgt ieder team een roadbook mee. Met behulp hiervan navigeert het team naar verschillende pitstops. Daar wacht de deelnemers een teamactiviteit, proeverij of bezichtiging. De route is opgebouwd uit etappes waarbij gebruikt wordt gemaakt van verschillende navigatietechnieken zoals foto's en bol-pijl kaarten.

In een nostalgische eendje toch High-Tec op pad? Denk dan eens aan de Digiduck!

Dit is een Eendenrally met de authentieke 2CV´s, maar met moderne iPhones en tablets als navigatiemiddelen.

Gedurende de rally is er professionele begeleiding van BHV-gecertificeerde tourleaders. Dit team verzorgt ook de teamfoto die alle deelnemers na afloop ontvangen; een leuk aandenken aan een onvergetelijke dag!

Ook kunt u met collega's, familie of vrienden strijden om de Company Car.

Nieuwsgierig geworden? Reserveer dan een Eendenrally bij Ducktrail! 

Waarom Marc Welling de Rode Kruis Eendenrally ondersteunt? Marc: "Lelijke Eendjes en een goed doel, een uitstekende en sympathieke combinatie!"www.ducktrail.nl

Wormer
Tel. 075-6420444


2 CV SERVICE NOORD - BEILEN

Getroffen door het “Eendenvirus”

Hoe komt het dat zo veel, toch verder vrij normale, mensen het “Eendenvirus” oplopen?
De oorsprong ligt meestal in het verleden. Schuldig hieraan zijn niet zelden  vader, opa of bijvoorbeeld de buurman, die ( meestal vanwege zuinigheidsoverwegingen) een 2CV-tje voor de deur had staan. 

Zo ook in het geval van Jan Heling uit Westerbork. Blijft het bij de meesten van ons beperkt tot nostalgische herinneringen of zelfs de aanschaf van zo’n apparaat, Jan heeft er sinds enkele jaren gewoon zijn werk van gemaakt.  Jarenlang was hij werkzaam in de horeca, en handelde hij in zijn vrije tijd een beetje in auto’s.

Op een gegeven moment schafte Jan twee Eendjes aan die hij tot in de puntjes restaureerde en daarna vlot verkocht. Toen kreeg hij de "Eendensmaak" pas echt te pakken en besloot hij verder te gaan met dit wondertje op wielen.

 2 CV Service Noord In Beilen is maandag, dinsdag en woensdag te  vinden in zijn gezellige bedrijf in Beilen, op de andere dagen kunt u  alleen op afspraak terecht.

 Het allermooiste vindt Jan de restauratie en de  opbouw van de eend. Is een 2 CV 6 al  geen  “stoplichtsprinter”, echt  serieus onthaasten  doe je  volgens Jan pas met een vijftiger  jaren Eendje die een acceleratie van een  wandelende tak en de topsnelheid van een  snorfiets.

 2CV SERVICE NOORD is al enkele jaren als sponsor betrokken bij de Rode Kruis Eenden Rally,  en hij rijdt al voor de 4de keer zelf mee. In 2015 ging hij er  zelf met de felbegeerde  beker van  door! 

 En dat terwijl hij en passant dan ook nog wel eens een 'haperend" Eendje weer op weg helpt....
2 CV Service Noord
D
e Hanekampen 54
9411 XM Beilen
Tel. 06 2904 5450
info@2CVservice.nl
www.2cvserice.nlCAMPING ROELAGE - TER APEL
Kamperen in Westerwolde

Marleen Platen-Buurman is met haar Camping Roelage een nieuwe sponsor.
Samen met echtgenoot Bertran, die met zijn bedrijf  Plaaten Duurzame Technieken al jarenlang tot onze trouwe sponsors gerekend mag worden, draagt zij de Rode Kruis Eenden Rally een warm hart toe!

Camping Roelage ligt in het mooie landelijke Westerwolde in het zuidelijkste puntje van Groningen, vaak gezien als een stukje Drenthe in Groningen.
Maar dan met de weidse mooie vergezichten van Groningen
en de bossen van Drenthe. De camping is gelegen aan vis- en vaarwater. Ooit begonnen als kamperen bij de boer, is Roelage inmiddels uitgegroeid naar kleinschalig recreëren in de natuur.
De boerderijdieren die op Roelage wonen, geiten, kippen, konijnen en poezen, willen altijd wel geaaid worden en samen met de "boer" de beesten voeren, is voor veel kinderen het hoogtepunt van de dag!

Achter de camping bevindt zich een eigen speelbos, voorzien van wandelpaden en
een vijverpartij met speelstrand. In de omgeving  zijn meerdere wandel- en fietsroutes. Leuke uitstapjes zoals b.v. het vestingstadje Bourtange zijn dichtbij.

Ook de natuurliefhebber komt volledig aan zijn trekken: de reeën lopen letterlijk over de camping. Voor kinderen is er een speeltuin aanwezig met diverse speelattributen en op ieder veld is een zandbak en vuurplaats.

En regent het een keer?
Dan is er de kindvriendelijke, gezellige  en verwarmde recreatieruimte met veel spelletjes, boeken en natuurlijk een TV met kinderzenders. Zowel Marleen als Bertram zijn echte Citofielen. Het spreekt dus vanzelf dat deze “soortgenoten”van harte welkom zijn.
En mocht u zelf niet in het bezit zijn van zo’n aardige Fransoos op vier wielen, dan kunt u er bij Marleen een(d)tje huren!

Meer informatie? Bekijk de website:

www.roelage.nl

Ruiten A Kanaal West V 2a
06-22821829
www.roelage.nl